Odwiedziło nas

sobota, 19 grudnia 2015

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:
· 1 mała kapusta pekińska 
·1 średnia marchewka 
·1 jabłko 
·2-3 łyżki soku z cytryny 
·1-2 łyżeczki cukru 
·1/3 łyżeczki soli
· 4-5 łyżek oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
sposób przygotowania : kapustę opłukać i dobrze osączyć. Poszatkować w poprzek na dość cienkie paski, wrzucić do miski. Marchewkę i jabłko obrane, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodać do kapusty. Całość polać sokiem z cytryny i olejem. Doprawić solą, cukrem i dokładnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu. Można dodać odrobinę pieprzu.Przepis znalazlam na stronie smacznapyza.blogspot.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz