Odwiedziło nas

niedziela, 27 lutego 2011

Galaretka z owocami

Galaretka jest łatwa w przygotowaniu. Doskonale smakuje z ciastem biszkoptowym domowej roboty lub biszkoptami bez cukrowymi Mamut.
Galaretkę o dowolnym smaku przygotować według przepisu na opakowaniu. Przelać do szklanych pucharków lub salaterek. Dorzucić dowolne owoce np. maliny,banany, jagody, brzoskwinie, wiśnie a w zimie owoce z  kompotu. Po stężeniu podawać z ciastem biszkoptowym pokrojonym w plastry lub kwadraty. Pycha! Jeśli chcemy możemy zrobić tęczową galaretkę. rozrabiamy 3 różne kolory galaretki i wylewamy kolejno warstwami przy czym po stężeniu pierwszej dopiero wlewamy następną. W każdą warstwę koloru wkładamy inny owoc. Możliwości wiele. Sami wymyślcie coś. Pobudźcie wyobraźnię!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz