Odwiedziło nas

sobota, 16 kwietnia 2011

Pieczone jabłka

Jabłka pieczone są bardzo smaczne i można je robić na wiele sposobów. Ja mam babciny prosty i szybki sposób na umilenie sobie zimowego wieczoru. Wystarczy dobrze wymyć jabłko, owinąć w folię, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku 45 minut w 180 st. C. Pyszności! Dziecku skrobię łyżeczką miąższ, który bardzo ładnie odrywa się od skórki. Praktycznie zostaje idealnie "naga" skórka. Można też wydrążyć środki jabłek przed pieczeniem i wypełnić jabłko sobie np. miodem, syropem klonowym, rodzynkami, cynamonem i cukrem pudrem, czyli wszystkim czym lubimy. Ja dziecku i sobie robię zawsze pieczone jabłko bez dodatków, a na przykład mężowi z miodem i odrobiną rumu. Dla każdego członka rodziny możemy przygotować inne pieczone jabłuszko! Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz