Składniki:
- 1 litr rosołu lub wywaru z warzyw
- 500 g surowej dyni (dynia hokkaido)
- 2 ziemniaki
- mała cebula pokrojona w kostkę
- posiekany ząbek czosnku
- łyżeczka przyprawy curry
- 500 g surowej dyni (dynia hokkaido)
- 2 ziemniaki
- mała cebula pokrojona w kostkę
- posiekany ząbek czosnku
- łyżeczka przyprawy curry
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- cukier
- sól
- pieprz
- cukier
Sposób przyrządzania:
Na oliwie zeszklijcie czosnek z cebulą. Dodajcie dynię i
ziemniaki pokrojone w kostkę. Lekko obsmażcie. Dodajcie curry, wymieszajcie. Po 2-3 minutach wlejcie wywar i gotujcie, aż warzywa będą miękkie. Całość
zmiksujcie i przyprawcie. Jeśli będzie zbyt gęste można dodać więcej wody przegotowanej do uzyskania ulubionej konsystencji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz